punomoćje
2
U kuci mog oca zivela je njegova rodjena sestra i njen nevencani muz.Posle njene smrti njen muz je ostao da zivi u kuci mog oca bez namere da se iseli smatrajuci da ima to pravo iako kuca pripada mom ocu. Posle sudskih sporova oko napustanja kuce i resenja suda on i dalje ne napusta kucu cak je u trenutku besa polupao sve prozore na kuci. Moj otac se usmeno zalio opstinskim vlastima i oni su mu obecali da ce tog coveka zbrinuti posto je postao socijalni slucaj ali od tada je proslo dosta vremena. Otac je star i boji se bilo kakvog daljeg postupka zbog nasilnickog ponasanja bivseg zeta od pok. sestre.
Pitanje je: da li ja mogu i na koji nacin da zastitim svoju ocevinu i da trazim hitno iseljenje i naknadu pricinjene stete i od koga? Imam li na to pravo iako mi je otac ziv. Puno Vam hvala.
— anonimno

Postovana,

Jedino Vaš otac kao vlasnik pomenute kuće ima mogućnost da pravno reaguje u cilju zaštite svog prava svojine. Ukoliko želite da sami i u svoje ime istupate protiv nevenčanog supruga Vaše pokojne tetke, potrebno je da Vaš otac na Vas prenese pravo svojine na kuci. Postoji mogućnost da Vam otac da punomoćje kako biste istupali u njegovo ime i za njegov račun.

MOLIO BIH VAS DA MI ODGOVORITE,
MOGU LI DA OPOZOVEM OVLASCENJE-PUNOMOC KOJU SAM POTPISAO ADVOKATU DA NOVCI OD ODSTETE OD OSIGURANJA IDU NA NJEGOV RACUN-HVALA
— anonimno

Poštovani,

Ukoliko još uvek nije došlo do uplate sredstava na račun advokata, možete opozvati punomoćje, pri čemu opoziv pogađa punomoćje u celini. Ako želite da Vas isti advokat i dalje zastupa pod drugačijim uslovima, morate sa njim potpisati novo punomoćje.

Pravne oblasti
Oznake